Strona G│ˇwna Forum Dyskusyjne Joomla Mambo Komponenty Modu│y! Pobierz Pliki Ksiŕga GoÂci-Dopisz Siŕ!! Napisz do nas! Okienka Popups dziŕki overLIB!
Dzisiaj jest Âroda, 28 pa╝dziernika 2020 r. 302 dzie˝ roku
Prawa Autorskie serwisu JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo
PageRank strony http://www.jokris.info Dodaj NowoÂci z serwisu Jokris.info do swojej strony iGoogle
 
JOOMLA! TO NAJLEPSZY OBECNIE SYSTEM CMS NA ŽWIECIE! I ZA DARMO!!. PODZI╩KUJMY TWËRCOM. JOKRIS
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Joomla! - Menu
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Apel o pomoc
Pomoc dla Kuby Kowalskiego - Przeka┬┐ 1% Podatku
Przeka┬┐ 1% podatku dla Jakuba Leszka Kowalskiego
Migracja do Joomla 1.5
Wykonam migracjê
z
Joomla 1.0.XX
do
Joomla 1.5.XX
Zainteresowanych proszê o sk³adanie ofert na mój adres
E MAIL.
Dodaj Do Zak┬│adek
 
 
Add to Technorati Favorites
Menu g┬│├│wne
Forum Ostatnie posty

Zobacz wiêcej postów...
Gor┬▒co polecam!!!
Kurs autorstwa Wojtka Romanka tworzenia komponentów do Joomla 1.5. Kursy programowanie, c++, delphi, assembler, c#, csharp, sharp, 8051, 80535, pascal. Programy autorskie. Komponenty do Joomla!. Gor±co polecam. Oby jak najwiêcej takich programistów!...
Najcz├¬┬Âciej pobieraj┬▒...
Mod Januszczyk

Ksi├¬ga Go┬Âci-Wpisy
Lukas
Bardzo przydatna strona, korzystam.
Kontynuuj
Krzysztof
Witam, zapraszam na ulotki.
Kontynuuj
Skype Web
Zadzwo├▒ do mnie poprzez Skype!
Szukaj w Google
Google Polska!

internet

www.jokris.info
www.2es-sqad.info
pl.wikipedia.org
Kalendarz Imienin
28 Pa╝dziernika 2020
Žroda
Imieniny obchodz▒:
Juda, Szymon,
Tadeusz, Wszeciech
Do ko˝ca roku zosta│o 65 dni.
Cytaty
Raz obróciwszy siŕ, ju┐ tylko przed siebie zwraca oczy, bo wie, ┐e przera╝liwy diabe│ tu┐ za nim stale kroczy.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
© 2020 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
(C) 2020 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
Google Twoja Wyszukiwarka
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Forum Joomla / Mambo :: JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo
Forum JOKRIS.INFO
Witaj, Internauto!
Proszŕ Zaloguj siŕ aby napisaŠ post lub Zarejestruj.
Zapomnia│e has│o?
Jokris - Administrator SerwisuZagadaj na Gadu- Gadu
Zadzwo˝ do mnie poprzez Skype!
Zagadaj na Tlena

Odp:...jeszcze jeden problem z polskimi znakami! (1 wejŠ)
Id╝ na sam dˇ│ Odpowiedz

TEMAT: Odp:...jeszcze jeden problem z polskimi znakami!

#387
lalka79 (U┐ytkownik)
lalka79
Nowicjusz
Posty: 7
graphgraph
...jeszcze jeden problem z polskimi znakami! 2007/02/11 13:00 Oklaski: 0  
Witam.
...Nareszcie... z t┬▒ stron┬▒ prawdopodobnie znalaz┬│em czego szuka┬│em ...

Mo┬┐e na pocz┬▒tek jako nowicjusz si├¬ przedstawi├¬. Mam na imie Tomek, mam 28 lat i mieszkam ju┬┐ d┬│u┬┐szy czas w Sztuttgarcie w Niemczech. Z t├¬sknoty do ukochanej ojczyzny postanowi┬│em pewnego dnia, usi┬▒┬Â├Ž na ty┬│ku przed komputerem i zacz┬▒├Ž budowa├Ž portal internetowy dla polonii mieszkaj┬▒cej za granicami kraju. Chcia┬│bym stworzy├Ž portal komunikacyjno-informatyczny kt├│rego g┬│├│wnym celem jest zbli┬┐enie polonii zagranicznej z poloni┬▒ w kraju.
A wi├¬c sidzia┬│em tak pewnego dnia przed komputerem, i szuka┬│em odpowiedniego skryptu php dla systemu portalowego. Znalaz┬│em go jak si├¬ ju┬┐ domy┬Âlacie w systemie Joomla. Bardzo mi si├¬ spodoba┬│ bo jest prosty, ┬│atwo go rozbudowa├Ž i ma ┬Âwietny system administracyjny.
A wiec zaczo┬│em go sk┬│ada├Ž ...klocek po klocku. Jeden komponent po drugim (tak┬┐e z tej strony pobra┬│em niekt├│re ) Poniewa┬┐ jednak niekt├│re by┬│y z innych serwis├│w (angielskich, niemieckich itd.), by┬│y oczywi┬Âcie w innych j├¬zykach. "nie problem" -pomy┬Âlalem sobie, i zaczo┬│em przepisywa├Ž w templatkach lub datach j├¬zykowych na polski. Je┬┐eli chodzi o g┬│├│wny skrypt Joomli to nawet to mi si├¬ powiod┬│o bez ┬┐adnych komplikacji. Niestety module i komponenty kt├│re s┬▒ w jezyku angielskim, jak je t┬│umacze na polski nieprzyjmuj┬▒ polskich znak├│w. Po t┬│umaczeniu polskie litery wygladaj┬▒ tak:
zamiast "┬┐" jest "z"
zamiast "┬Â" jest "s"
zamiast "├Ž" jest "c"
zamiast "┬▒" jest "a"
zamiast "ê" jest "e"
zamiast "┬╝" jest "z" ... itd.
jedynie "├│" (u z kresk┬▒) jest zawsze poprawnie.
Czyta³em ju¿ ten Theard który by³ ju¿ pisany w tym forum na ten temat. Sprawdzi³em moje ustawienia. Ale z tego co widzê wszystko jest prawid³owe.

W indeksie mojej g┬│├│wnej templatki jest poni┬┐szy wpis:
(index.php):
Kod:

 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <META http-equiv="Content-Language" content="pl" /> <META name="Robots" content="All" />



w moim pliku jêzycznym Joomli te¿ jest poprawny wpis:
polish.php:
Kod:

 /** templates/*.php */ DEFINE('_ISO','charset=ISO-8859-2'); DEFINE('_DATE_FORMAT','l, F d Y');  //U┬┐ywa formatu polecenia DATE z PHP - nienajlepsze



... hmmm sam ju┬┐ niewiem
ale wydaje mi si├¬ ┬┐e jak teraz instaluje komponety i zmieniam j├¬zyk na polski w pliku j├¬zycznym komponenta, to pzecie┬┐ powinno mi wy┬Âwietla├Ž polski znaki? ...chyba si├¬ myle ..co?
G┬│upio te┬┐ ┬┐e mam niemieckiego Windowsa i niemieck┬▒ klawiature, bez polskich znak├│w. Polskie znaki musze zawsze zpisywa├Ž z listy znak├│w specjalnych windowsa. ...d┬│ugotrwa┬│a sprawa

No c├│┬┐ PHP i HTLM-asem to ja nie jestem, ale mam nadzieje ┬┐e kto┬ z was mo┬┐e mi pom├│c i rozwi┬▒za├Ž ten problem.

A tak wog├│le to podaje link do portalu: http://www.polonia-portal.com ... zerknijcie sobie jednym okiem jak chcecie.
Krytyka jest mile widziana! Mo┬┐e macie dla mnie jakie┬ porady? Mam nadziej├¬ ┬┐e sko├▒cze go do marca.

Najserdeczniejsze pozdrowienia!

Tomek (Lalka79)

PS.: bardzo fajna i informatywna strona! ...Dziêki Jokris!
EDIT: Poprawi┬│em link. Pozdro. Iceman
  Temat zosta│ zablokowany.
#389
Iceman (U┐ytkownik)
Iceman
Prawie Moderator
Posty: 115
graphgraph
Odp:...jeszcze jeden problem z polskimi znakami! 2007/02/11 20:02 Oklaski: 46  
Mo┬┐e cz├¬┬Âciowo pomog├¬. W Windows masz mo┬┐liwo┬Â├Ž zainstalowania sobie obs┬│ugi polskiej klawiatury, doinstalowujesz polsk┬▒ (programisty) i masz polskie znaki z prawym alt'em. Napisz jakiego edytora u┬┐ywasz przy t┬│umaczeniu modu┬│├│w, podejrzewam ┬┐e Windowsowego Notepad'a. On zapisuje polskie znaki w standardzie Windows wi├¬c dlatego przy kodowaniu 8859-2 s┬▒ ┬╝le wy┬Âwietlane. Zainstaluj sobie jaki┬ edytor w kt├│rym mo┬┐esz zmienia├Ž spos├│b kodowania, ja u┬┐ywam PSPad'a. Sprawd┬╝ czy mia┬│em racj├¬ i odpisz.
"This is a war, and we are soldiers. Death can come for us at any time.. in any place."

CMS: Joomla! 1.0.11-1.0.13
URL's: http://fragout.pl/ http://legiacudz.com/ http://klubtysiaca.info/
  Temat zosta│ zablokowany.
#390
lalka79 (U┐ytkownik)
lalka79
Nowicjusz
Posty: 7
graphgraph
Odp:...jeszcze jeden problem z polskimi znakami! 2007/02/11 20:17 Oklaski: 0  
A wiêc pliki jêzyczne eduje w programie DREAMWEAVER (Macromedia). Po edycji odrazu zamieniam przepisany plik poprzez ftp.
  Temat zosta│ zablokowany.
#392
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:...jeszcze jeden problem z polskimi znakami! 2007/02/11 21:23 Oklaski: 88  
lalka79 napisa┬│:
Witam.
...Nareszcie... z t┬▒ stron┬▒ prawdopodobnie znalaz┬│em czego szuka┬│em ...

Witaj w naszych szeregach. Mi┬│o jest, jak zawita tu nasz rodak z zagranicy. Dodaje to "skrzyde┬│", i na pewno zawita┬│e┬ w odpowiednie miejsce. Ale to ┬┐e tak ┬│adnie si├¬ przedstawi┬│e┬Â, to juz jest zupe┬│ne novum na polskich forach, i nale┬┐┬▒ Ci si├¬ podzi├¬kowania za to. Niech inni widz┬▒, ┬┐e w Internecie nie koniecznie trzeba by├Ž "anonimowym", bo "anonimowo┬Â├Ž" zawsze wzbudza podejrzenia, ┬┐e go┬Â├Ž mo┬┐e mie├Ž nieszczere intencje, lub lubi po prostu pisa├Ž bezsensowne posty, zajmuj┬▒ce tylko miejsce w bazie danych. A tu prosz├¬. I imi├¬, i wiek, i sk┬▒d przybywa. Dla mnie, jako Administratora strony i forum ma to ogromne znaczenie, jako ┬┐e ja tez nie jestem "anonimowy". Mo┬┐na zobaczy├Ž jak wygl┬▒dam naprawd├¬ (avatar obok ), jak mam na Imi├¬ i Nazwisko. Mo┬┐na zobaczy├Ž jak wygl┬▒da moja ┬┐ona i dzieci zagl┬▒daj┬▒c do PeopleBook. Ja po prostu nie mam nic do ukrycia. Nikogo nie zabi┬│em, nie ┬Âciga mnie "Interpol" i wreszcie chc├¬ nawet, aby u┬┐ytkownicy wiedzieli o mnie jak najwi├¬cej. Dlatego jeszcze raz. Nale┬┐┬▒ Ci si├¬ s┬│owa pochwa┬│y za "gentleme├▒skie" "wej┬Âcie" na forum. Tak trzyma├Ž. Co do t├¬sknoty, to wiem, ┬┐e takie co┬ istnieje i jest jak choroba, ale ja sam jeszcze nie by┬│em za granic┬▒, nawet jedna nog┬▒ i mog├¬ Ci tylko wsp├│┬│czu├Ž.

Co do tematu twojego zapytania:
lalka79 napisa┬│:
ale wydaje mi si├¬ ┬┐e jak teraz instaluje komponenty i zmieniam j├¬zyk na polski w pliku j├¬zycznym komponenta, to pzecie┬┐ powinno mi wy┬Âwietla├Ž polski znaki? ...chyba si├¬ myle ..co?
Tutaj masz tylko po cz├¬┬Âci racj├¬. Powinny wy┬Âwietla├Ž si├¬ polskie znaki, ale najpierw nale┬┐y je POPRAWNIE wprowadzi├Ž do t┬│umaczonego dodatku. Podejrzewam, na 99%, ┬┐e po przet┬│umaczeniu tekstu np. w module, czyli przyk┬│adowo napiszesz ( modu┬│ "FlashPartner" ):
Kod:

  <param name="desc1" type="textarea" cols="48" rows="5" default="┬▒├Ž├¬┬│├▒├│┬Â┬┐┬╝ ┬í├ć├Ő┬ú├Ĺ├ô┬Ž┬»┬Č" label="Opis strony Partnera 1:<br /><i>(Kr├│tki opis pod myszk&#177;├é┬ź├é┬╗)</i>" description="Wpisz informacje o zaprzyja┬ąnionej stronie...i.t.d." />


Nale┬┐a┬│o by ten wpis poprawi├Ž. Dlaczego?. Bo zamiast tekstu wpisanego do pola default="" zobaczysz na stronie g┬│├│wnej albo znaki zapytania, albo inne dziwne znaki. Na przyk┬│ad takie:

┬╣├Ž├¬┬│├▒├│?┬┐? ┬ą├ć├Ő┬ú├Ĺ├ô?┬»?

Po prostu wprowadzi┬│e┬ z klawiatury polskie znaki w kodowaniu Windows-1250. Windows-1250, znane tak┬┐e jako CP-1250, jest stron┬▒ kodow┬▒ u┬┐ywan┬▒ przez system Microsoft Windows do reprezentacji tekst├│w w ┬Ârodkowo europejskich j├¬zykach u┬┐ywaj┬▒cych alfabetu ┬│aci├▒skiego. Mo┬┐e by├Ž tak┬┐e u┬┐yty w przypadku niemieckoj├¬zycznych tekst├│w, i b├¬d┬▒ one identyczne, jak te kodowane w Windows-1252. Czyli "do reprezentacji" w Windows, a nie na stronie "www". Aby by┬│y poprawnie wy┬Âwietlane na stronie "www", nale┬┐y je "przekodowa├Ž", lub "przekonwertowa├Ž" do formatu ISO-8859-2, czyli standardu kodowania na kt├│rym oparta jest Twoja witryna.
Po "konwersji" znak├│w, tekst z pola default="" powinien wygl┬▒da├Ž tak:

±├Ž├¬┬│├▒├│¶┬┐┬ą ┬Ě├ć├Ő┬ú├Ĺ├ô¦┬»¬

I tak wpisany ten przyk┬│adowy tekst w modu┬│, komponent, mambot i.t.d wy┬Âwietli Ci si├¬ prawid┬│owo, jako ┬┐e przegl┬▒darka wybieraj┬▒c automatycznie kodowanie ISO-8859-2 pobrane z Tag├│w <meta> z Twojego pliku "index.php" templatki, wy┬Âwietli Ci go w ten spos├│b:

┬▒├Ž├¬┬│├▒├│┬Â┬┐┬╝ ┬í├ć├Ő┬ú├Ĺ├ô┬Ž┬»┬Č

Zr├│b sobie taki te┬Âcik. Kliknij na ten LINK, a zobaczysz, jaka jest r├│┬┐nica. Zastosuj si├¬ do instrukcji w ogl┬▒danym tek┬Âcie. W opisach specjalnie nie ma polskich znak├│w, aby mo┬┐na by┬│o zauwa┬┐y├Ž lepiej r├│┬┐nic├¬.
W obu przypadkach w odpowiadaj┬▒cemu kodowaniu b├¬dziesz mia┬│ poprawnie wy┬Âwietlone polskie znaki.
Do "konwersji" polecam "Notatnik SP", kt├│rego ja u┬┐ywam do edycji plik├│w wszelkiego rodzaju. Napisz po prostu tekst normalnie, a p├│┬┐niej zaznacz w menu notatnika "Konwersja" => kodowanie iso-8859-2, lub naci┬Ânij F11, po zaznaczeniu ca┬│ego tekstu.
lalka79 napisa┬│:

G┬│upio te┬┐ ┬┐e mam niemieckiego Windowsa i niemieck┬▒ klawiature, bez polskich znak├│w. Polskie znaki musze zawsze zpisywa├Ž z listy znak├│w specjalnych windowsa. ...d┬│ugotrwa┬│a sprawa

Proponuj├¬ Ci zainstalowa├Ž na drugiej partycji np. Windowsa 2000. Mimo ┬┐e jest on te┬┐ z rodziny "NT", ale wystarczy, aby nie by┬│o konflikt├│w nazw. Oczywi┬Âcie w wersji polskiej i na potrzeby strony "www". Po instalacji Windowsa 2000, przy zainstalowanym Windowsie XP (chyba taki posiadasz? ), nale┬┐y p┬│yt┬▒ instalacyjn┬▒ "naprawi├Ž", lub inni nazywaj┬▒ to "od┬Âwie┬┐y├Ž" Windowsa XP, jako ┬┐e instalator Windowsa 2000 zmienia sektor rozruchowy dysku "C", i nie uruchomi┬│ by┬ Windowsia XP. Po "operacji" naprawy, b├¬dziesz mia┬│ przed uruchomieniem system├│w dodatkowe pole do wyboru jednego z nich. Kolejno┬Â├Ž na li┬Âcie rozruchowej ustawisz w:
M├│j komputer =>w┬│a┬Âciwo┬Âci=>zawansowane=>Uruchamianie i odzyskiwanie=>Ustawienia=> i na samej g├│rze b├¬dziesz mia┬│ rozwijalna list├¬ opisan┬▒: Domy┬Âlny system operacyjny. Wybierz Windowsia XP, a czas wy┬Âwietlania listy system├│w operacyjnych ustaw np. na 60 sekund. To mo┬┐e tyle w tym temacie OS-├│w.
lalka79 napisa┬│:

A tak wog├│le to podaje link do portalu: www.polonia-portal.com ... zerknijcie sobie jednym okiem jak chcecie.
Krytyka jest mile widziana! Mo┬┐e macie dla mnie jakie┬ porady? Mam nadziej├¬ ┬┐e sko├▒cz├¬ go do marca.

Pomys³ bardzo dobry, szczególnie uwzglêdniaj±c niemieck± Poloniê. Moje rady:

  • Zmieni┬│ bym templatk├¬, bo jest tak popularna, jak piwo w Niemczech.

  • Odpublikowa┬│ modu┬│ do zmiany szaty graficznej. Mnie to zawsze denerwuje. Nie wiem jak innych.

  • Ustaw "szpalty" w menu "Strony G┬│├│wnej" na 1 (jedna ), bo tak to jako┬ ciasno to wszystko wygl┬▒da.

  • Odpublikuj modu┬│ "Banery". I tak w stopce masz link do strony z Joomla. Twoja strona b├¬dzie bardziej czytelna. Dodatkowo masz banner Mambo?. Jak to si├¬ ma do Joomla?. Popraw to. Ok?


To mo┬┐e tyle. Pozdro dla Polonii i Ciebie, Tomek. Odpisz co zdzia┬│a┬│e┬Â. Czekam na odpowied┬╝. Jokris.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwˇw!!. [NA SKRËTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZ╩ CZYTAĂ REGULAMIN! Jokris
  Temat zosta│ zablokowany.
#393
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:...jeszcze jeden problem z polskimi znakami! 2007/02/11 22:30 Oklaski: 88  
Iceman napisa┬│:
Mo┬┐e cz├¬┬Âciowo pomog├¬
Dobrze!. Wa┬┐ne i tyle. Pisa┬│em w kt├│rym┬ z ostatnich w┬▒tk├│w, ┬┐e gdyby nie Ty i ja i kilku u┬┐ytkownik├│w, to niekt├│rzy musieli by sami sobie odpowiada├Ž, a to chyba nie jest dobry pomys┬│. Prawda?. Dlatego b├¬d├¬ ponawia┬│ z uporem "maniaka" pro┬Âb├¬ o pomoc w udzielaniu odpowiedzi na tym Forum. Najbardziej aktywni u┬┐ytkownicy b├¬d┬▒ awansowani na Moderator├│w, i jak si├¬ Forum rozkr├¬ci ( a s┬▒ ku temu oznaki ) to mo┬┐e by├Ž to "pragnieniem" (mo┬┐e przesadzam, ale c├│┬┐... ) niekt├│rych. Zobaczcie tylko statystyki odwiedzin strony, i przemy┬Âlcie spraw├¬.
Pisali┬Âcie w czasie, gdy ja te┬┐ bylem zaj├¬ty pisaniem (troch├¬ na "raty" ), wi├¬c mog├¬ odnie┬Â├Ž si├¬ do waszej dyskusji.
"Iceman", ja dalej b├¬d├¬ poleca┬│ do edycji plik├│w "Notatnik SP", kt├│rego zalet┬▒ jest to, i┬┐ ma┬│o obci┬▒┬┐a system i mo┬┐na "zintegrowa├Ž" go z Total Commanderem (inne te┬┐, ale NSP jest szybki ), przez co edytujemy pliki bezpo┬Ârednio na stronie "www".
lalka79 napisa┬│:
A wiêc pliki jêzyczne eduje w programie DREAMWEAVER (Macromedia). Po edycji odrazu zamieniam przepisany plik poprzez ftp.
DREAMWEAVER to bardzo z³y pomys³. W zasadzie jest on przeznaczony, oprócz robienia flasha, do obs³ugi jêzyka "ActionScript", który jest podobny do PHP, ale jednak nim nie jest. Sk³adni± przypomina "JavaScript" i raczej sam DREAMWEAVER nie nadaje siê do edycji plików tekstowych, a tym bardziej do konwersji znaków ( pewnie i nie ma takiej opcji ).
To tyle mojej opinii na temat edytor├│w. To teraz mo┬┐esz lalka79 odpisywa├Ž nam obu, czyli mnie i "Icemanowi".
Pozdro. Jokris.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwˇw!!. [NA SKRËTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZ╩ CZYTAĂ REGULAMIN! Jokris
  Temat zosta│ zablokowany.
#397
lalka79 (U┐ytkownik)
lalka79
Nowicjusz
Posty: 7
graphgraph
Odp:...jeszcze jeden problem z polskimi znakami! 2007/02/12 01:19 Oklaski: 0  
@ Jokris & Iceman
Suuuuper! 100-krotne moje wyrazy podziêkowania!
Troch├¬ mam w tym tygodniu co prawda pracy, ale zaraz jak znajd├¬ czas zajme si├¬ tymi znakami. Krok po kroku ... jak podale┬Â.
Dzieki te┬┐ za krytyke! Zawsze to troche oczy otwiera. Templatka ... masz racje jest standartowa. Poszukam jeszcze czego┬ lepszego. Mo┬┐e masz jak┬▒┬ propozycje? Wiekszo┬Â├Ž templatek i pare komponent├│w mam z t┬▒d: http://www.joomlaos.de/ . Jest tam do┬Â├Ž spory wyb├│r templatek.

Jeszcze raz dziêki! ... Super ¿e was znalaz³em. W niemieckich forach nikt mi jak narazie nie móg³ pomóc.

Pozdrowienia - Tomek
  Temat zosta│ zablokowany.
Id╝ na sam▒ gˇrŕ Odpowiedz
© Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardPobierz nag│ˇwki ostatnich postˇw.


Strony zaprzyja╝nione z serwisem JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo oraz partnerskie
 
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO



JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Linki do stron www opartych na Joomla! i nie tylko!. Odsy│acze pobierane s▒ z komponentu Linki.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Do Gˇry      © 2006 JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo - Wszelkie Prawa Zastrze┐one      Do Gˇry
JOKRIS INFO



Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostŕpnianym na warunkach licencji GNU/GPL || Technorati Profile