Strona G│ˇwna Forum Dyskusyjne Joomla Mambo Komponenty Modu│y! Pobierz Pliki Ksiŕga GoÂci-Dopisz Siŕ!! Napisz do nas! Okienka Popups dziŕki overLIB!
Dzisiaj jest pi▒tek, 29 maja 2020 r. 150 dzie˝ roku
Prawa Autorskie serwisu JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo
PageRank strony http://www.jokris.info Dodaj NowoÂci z serwisu Jokris.info do swojej strony iGoogle
 
JOOMLA! TO NAJLEPSZY OBECNIE SYSTEM CMS NA ŽWIECIE! I ZA DARMO!!. PODZI╩KUJMY TWËRCOM. JOKRIS
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Joomla! - Menu
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Apel o pomoc
Pomoc dla Kuby Kowalskiego - Przeka┬┐ 1% Podatku
Przeka┬┐ 1% podatku dla Jakuba Leszka Kowalskiego
Migracja do Joomla 1.5
Wykonam migracjê
z
Joomla 1.0.XX
do
Joomla 1.5.XX
Zainteresowanych proszê o sk³adanie ofert na mój adres
E MAIL.
Dodaj Do Zak┬│adek
 
 
Add to Technorati Favorites
Menu g┬│├│wne
Forum Ostatnie posty

Zobacz wiêcej postów...
Gor┬▒co polecam!!!
Kurs autorstwa Wojtka Romanka tworzenia komponentów do Joomla 1.5. Kursy programowanie, c++, delphi, assembler, c#, csharp, sharp, 8051, 80535, pascal. Programy autorskie. Komponenty do Joomla!. Gor±co polecam. Oby jak najwiêcej takich programistów!...
Najcz├¬┬Âciej pobieraj┬▒...
Mod Januszczyk

Ksi├¬ga Go┬Âci-Wpisy
Lukas
Bardzo przydatna strona, korzystam.
Kontynuuj
Krzysztof
Witam, zapraszam na ulotki.
Kontynuuj
Skype Web
Zadzwo├▒ do mnie poprzez Skype!
Szukaj w Google
Google Polska!

internet

www.jokris.info
www.2es-sqad.info
pl.wikipedia.org
Kalendarz Imienin
29 Maja 2020
Pi▒tek
Imieniny obchodz▒:
Bogus│awa,
Maksymilian, Maria
Magdalena, Teodor,
Teodozja
Do ko˝ca roku zosta│o 217 dni.
Cytaty
Zastanów siŕ raz, zanim co dasz, dwa- zanim przyjmiesz i tysi▒c zanim za┐▒dasz..
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
© 2020 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
(C) 2020 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
Google Twoja Wyszukiwarka
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Forum Joomla / Mambo :: JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo
Forum JOKRIS.INFO
Witaj, Internauto!
Proszŕ Zaloguj siŕ aby napisaŠ post lub Zarejestruj.
Zapomnia│e has│o?
Jokris - Administrator SerwisuZagadaj na Gadu- Gadu
Zadzwo˝ do mnie poprzez Skype!
Zagadaj na Tlena

JoGadgets - Kolor t┬│a Akordeonu (1 wejŠ)
Id╝ na sam dˇ│ Odpowiedz

TEMAT: JoGadgets - Kolor t┬│a Akordeonu

#518
edi1975 (U┐ytkownik)
edi1975
Pomocny
Posty: 26
graphgraph
JoGadgets - Kolor t┬│a Akordeonu 2007/03/10 23:54 Oklaski: 0  
Witajcie ja mam takie pytanko gdzie pozmieniac aby w harmonijce z cz. 4 text i t┬│o by┬│o innego koloru juz pr├│bowalem wielu zeczy ale sie nie udalo dlatego prosze o pomoc.
Zanim napiszesz nastŕpnego posta, miej minimum szacunku do w│aÂciciela tego Forum i wszystkich innych, ktˇrzy udzielaj▒ Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupe│nij podpis. Minimalna iloŠ znakˇw w podpisie wynosi 50. Ta piŕkna PIECZíTKA zniknie samoistnie po uzupe│nieniu stopki o minimaln▒ iloŠ oczekiwanych danych. A na pocz▒tek dostajesz tylko...

  Temat zosta│ zablokowany.
#520
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:JoGadgets - Kolor t┬│a Akordeonu 2007/03/11 03:41 Oklaski: 88  
Cze┬Â├Ž.
Skasowa³em Twój drugi post, ale chyba siê nie pogniewasz. Na drugi raz nie myl siê. Ok?
Jak pisa┬│em wcze┬Âniej na Forum, a pewnie jakby┬ poszuka┬│, to by┬ wiedzia┬│, ┬┐e JoGadgets korzysta z plik├│w CSS, czyli Arkusz├│w Styli. To w nich jest zawarty kod odpowiedzialny za kolory, wyr├│wnanie, wielko┬Â├Ž czcionek i ich typ oraz za wiele rzeczy zwi┬▒zanych z wygl┬▒dem poszczeg├│lnych funkcji bota. Funkcja jgaccordion korzysta z pliku CSS o nazwie, jak my┬Âlisz?. W┬│a┬Ânie "accordion.css". Znajdziesz go w ┬Âcie┬┐ce "mambots/content/_jgfw_/css/" w folderze "css". Kod oryginalny tego pliku wygl┬▒da tak:
Kod:

  div.jgacccontainer{ } div.jgacctabs{   padding4px;   cursorpointer;   border-bottom1px #999 solid;   background-color#eee; } div.jgacccontent{   padding4px;   border1px #eee solid; }



div.jgacccontainer - odpowiada za wygl┬▒d bloku z Akordeonem.
div.jgacctabs - odpowiada za nag┬│├│wki tabel, te szare.
div.jgacccontent - jak sama nazwa wskazuje, odpowiada za wygl┬▒d tre┬Âci wewn┬▒trz tabel.
Masz tam tylko dwa style:

padding: 4px; - okre┬Âla marginesy wewn├¬trzne na 4px.
border: 1px #eee solid; - ustala kolor ramki oraz grubo┬Â├Ž i rodzaj.

Dodajemy do selektora div.jgacccontent nowy styl: background-color, czyli kolor t┬│a oraz styl: color. Styl ten definiuje kolor tekstu. Domy┬Âlnie nie ma tam wpisanych tych styli, i tabela z tre┬Âci┬▒ dziedziczy kolor t┬│a oraz kolor tekstu z pliku CSS naszej templatki. Poprzez dodanie nowego stylu z kolorem t┬│a oraz kolorem tekstu, zmodyfikujemy wygl┬▒d Akordeonu. Mo┬┐emy wpisa├Ž kod, w ca┬│o┬Âci wygl┬▒daj┬▒cy tak:
Kod:

  div.jgacccontainer{ } div.jgacctabs{   padding4px;   cursorpointer;   border-bottom1px #999 solid;   background-color#eee; } div.jgacccontent{   padding4px;   border1px #eee solid;   background-color#FFFCDF;   color#05124F; }


Pami├¬taj, ┬┐e dodali┬Âmy tylko style "background-color" i "color" i w ten spos├│b ustalili┬Âmy kolor t┬│a tabelek z tre┬Âci┬▒ na odcie├▒ koloru ┬┐├│┬│tego a kolor tekstu na ciemnogranatowy, co mo┬┐esz obejrze├Ž sobie w artykule JoGadgets - Troch├¬ Inaczej Zrobiony Gad┬┐et! cz4 - Tre┬Â├Ž. Mo┬┐emy do pliku "accordion.css" dodawa├Ž dowolne style i atrybuty, i ustali├Ž sobie wygl┬▒d Akordeonu na nasz wymarzony.
To tyle moich nocnych porad. My┬Âl├¬, ┬┐e sobie poradzisz. Pozdrawiam. Jokris.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwˇw!!. [NA SKRËTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZ╩ CZYTAĂ REGULAMIN! Jokris
  Temat zosta│ zablokowany.
#521
edi1975 (U┐ytkownik)
edi1975
Pomocny
Posty: 26
graphgraph
Odp:JoGadgets - Kolor t┬│a Akordeonu 2007/03/11 09:21 Oklaski: 0  
Wielkie dzieki za pomoc, juz to znalazlem tylko nie wiedzialem co tam pozmieniac, jest moze gdzies jakas lista tych wszystkich funkcji zeby zawsze mozna zajrzec?
Zanim napiszesz nastŕpnego posta, miej minimum szacunku do w│aÂciciela tego Forum i wszystkich innych, ktˇrzy udzielaj▒ Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupe│nij podpis. Minimalna iloŠ znakˇw w podpisie wynosi 50. Ta piŕkna PIECZíTKA zniknie samoistnie po uzupe│nieniu stopki o minimaln▒ iloŠ oczekiwanych danych. A na pocz▒tek dostajesz tylko...

  Temat zosta│ zablokowany.
#528
siraks (U┐ytkownik)
siraks
Nowicjusz
Posty: 3
graphgraph
Odp:JoGadgets - Kolor t┬│a Akordeonu 2007/03/12 22:40 Oklaski: 0  
Witam serdecznie

Mam takie ma³e pytanko/problem, tyczy siê to punktatorów
w jgtabber, moja templatka ma domy┬Âlne swoje "punktatory", kt├│re niestety nie s┬▒ do ko├▒ca kompatybilne z JoGadgets.

Czy mo┬┐na wy┬│┬▒czy├Ž punktatory w JoGadgets? b┬▒d┬╝ te┬┐ zdefiniowa├Ž domy┬Âlne te kt├│re znajduj┬▒ si├¬ tym cudownym bocie Z tego co widz├¬ to mo┬┐na niestety moja niewiedza jest zbyt wielka w tej kwestii.

Z góry dziêkuje za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Zanim napiszesz nastŕpnego posta, miej minimum szacunku do w│aÂciciela tego Forum i wszystkich innych, ktˇrzy udzielaj▒ Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupe│nij podpis. Minimalna iloŠ znakˇw w podpisie wynosi 50. Ta piŕkna PIECZíTKA zniknie samoistnie po uzupe│nieniu stopki o minimaln▒ iloŠ oczekiwanych danych. A na pocz▒tek dostajesz tylko...

  Temat zosta│ zablokowany.
#537
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:JoGadgets - Kolor t┬│a Akordeonu 2007/03/14 16:37 Oklaski: 88  
Witam.
My┬Âl├¬, ze nie mo┬┐na wy┬│┬▒czy├Ž punktator├│w w JoGadgets, jako ┬┐e funkcja odpowiedzialna za ich wy┬Âwietlanie znajduje si├¬ w pliku "javascript" o nazwie "tabber.js" w ┬Âcie┬┐ce "/mambots/content/_jgfw_/js/". Dodatkowo spr├│buj zmodyfikowa├Ž plik CSS "tabber.css", w kt├│rym s┬▒ style punktator├│w. S┬▒ to, podobnie jak w CSS templatki znaczniki <ul> i <li>, i szukaj styl├│w "ul.tabbernav" oraz "ul.tabbernav li". Z tego co ja zauwa┬┐y┬│em, nie maj┬▒ one zadeklarowanego obrazka "arrow.png" i prawdopodobnie wygl┬▒d punktator├│w, je┬Âli chodzi o grafik├¬, brany jest z twojej templatki z "template_css.css". U mnie wpis w "template_css.css" wygl┬▒da tak:
Kod:

  ul { margin0; padding0; list-stylenone; } li { line-height15px; padding-left15px; padding-top0px; background-imageurl(../images/arrow.png) ; background-repeatno-repeat; background-position0px 3px; }


Zauwa┬┐, ┬┐e t┬│em dla <li> jest w┬│a┬Ânie obrazek "arrow.png". Mo┬┐esz go nie posiada├Ž w obrazkach templatki, w katalogu "images", wi├¬c stw├│rz takowy, lub skopiuj z innej templatki, o podobnej kolorystycznie.
Nie wiem, co Ci wi├¬cej poradzi├Ž, ale spr├│buj skorzysta├Ž z mojej porady i odpisz, jaki by┬│ jej efekt. Mo┬┐esz poda├Ž linka do strony, to mo┬┐e podejrz├¬ kod. Zawsze to ┬│atwiej co┬ stwierdzi├Ž.
Pozdro. Jokris.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwˇw!!. [NA SKRËTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZ╩ CZYTAĂ REGULAMIN! Jokris
  Temat zosta│ zablokowany.
Id╝ na sam▒ gˇrŕ Odpowiedz
© Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardPobierz nag│ˇwki ostatnich postˇw.


Strony zaprzyja╝nione z serwisem JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo oraz partnerskie
 
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO



JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Linki do stron www opartych na Joomla! i nie tylko!. Odsy│acze pobierane s▒ z komponentu Linki.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Do Gˇry      © 2006 JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo - Wszelkie Prawa Zastrze┐one      Do Gˇry
JOKRIS INFO



Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostŕpnianym na warunkach licencji GNU/GPL || Technorati Profile