Strona Główna Forum Dyskusyjne Joomla Mambo Komponenty Moduły! Pobierz Pliki Księga Gości-Dopisz Się!! Napisz do nas! Okienka Popups dzięki overLIB!
Dzisiaj jest wtorek, 22 października 2019 r. 295 dzień roku
Prawa Autorskie serwisu JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Składników Joomla! i Mambo
PageRank strony http://www.jokris.info Dodaj Nowości z serwisu Jokris.info do swojej strony iGoogle
 
JOOMLA! TO NAJLEPSZY OBECNIE SYSTEM CMS NA ŚWIECIE! I ZA DARMO!!. PODZIĘKUJMY TWÓRCOM. JOKRIS
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Joomla! - Menu
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Apel o pomoc
Pomoc dla Kuby Kowalskiego - Przekaż 1% Podatku
Przekaż 1% podatku dla Jakuba Leszka Kowalskiego
Migracja do Joomla 1.5
Wykonam migrację
z
Joomla 1.0.XX
do
Joomla 1.5.XX
Zainteresowanych proszę o składanie ofert na mój adres
E MAIL.
Dodaj Do Zakładek
 
 
Add to Technorati Favorites
Menu główne
Forum Ostatnie posty

Zobacz więcej postów...
Gorąco polecam!!!
Kurs autorstwa Wojtka Romanka tworzenia komponentów do Joomla 1.5. Kursy programowanie, c++, delphi, assembler, c#, csharp, sharp, 8051, 80535, pascal. Programy autorskie. Komponenty do Joomla!. Gorąco polecam. Oby jak najwięcej takich programistów!...
Najczęściej pobierają...
Mod Januszczyk

Księga Gości-Wpisy
Lukas
Bardzo przydatna strona, korzystam.
Kontynuuj
Krzysztof
Witam, zapraszam na ulotki.
Kontynuuj
Skype Web
Zadzwoń do mnie poprzez Skype!
Szukaj w Google
Google Polska!

internet

www.jokris.info
www.2es-sqad.info
pl.wikipedia.org
Kalendarz Imienin
22 Października 2019
Wtorek
Imieniny obchodzą:
Abercjusz, Filip,
Halka, Kordula,
Kordelia,
Przybysława, Sewer
Do końca roku zostało 71 dni.
Cytaty
Przeludnienie świata doprowadziło do tego, że w jednym człowieku żyje wielu ludzi.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
© 2019 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
(C) 2019 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
Google Twoja Wyszukiwarka
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Forum Joomla / Mambo :: JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Składników Joomla! i Mambo
Forum JOKRIS.INFO
Witaj, Internauto!
Proszę Zaloguj się aby napisać post lub Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Jokris - Administrator SerwisuZagadaj na Gadu- Gadu
Zadzwoń do mnie poprzez Skype!
Zagadaj na Tlena

Idź na sam dół Odpowiedz

TEMAT: WrapperBot

#62
kolaborant (Użytkownik)
kolaborant
Nowicjusz
Posty: 6
graphgraph
WrapperBot 2006/10/24 10:49 Oklaski: 0  
Witam, temet wrzucam do modułów bo nie ma dodatków. Wrapperbot u mnie nie działa, wszystko mam skonfigurowane poprawnie. Pojawia sie komunikat "WrapperBot błąd: adres url nie został określony!".
Zanim napiszesz następnego posta, miej minimum szacunku do właściciela tego Forum i wszystkich innych, którzy udzielają Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupełnij podpis. Minimalna ilość znaków w podpisie wynosi 50. Ta piękna PIECZĄTKA zniknie samoistnie po uzupełnieniu stopki o minimalną ilość oczekiwanych danych. A na początek dostajesz tylko...

  Temat został zablokowany.
#66
Iceman (Użytkownik)
Iceman
Prawie Moderator
Posty: 115
graphgraph
Odp:WrapperBot 2006/10/24 13:40 Oklaski: 46  
A w adresie strony masz http://www..... czy tylko www....
"This is a war, and we are soldiers. Death can come for us at any time.. in any place."

CMS: Joomla! 1.0.11-1.0.13
URL's: http://fragout.pl/ http://legiacudz.com/ http://klubtysiaca.info/
  Temat został zablokowany.
#68
kolaborant (Użytkownik)
kolaborant
Nowicjusz
Posty: 6
graphgraph
Odp:WrapperBot 2006/10/24 14:19 Oklaski: 0  
http://www

nawet dla pewności przekleiłem adres podany w instalece bota i na Waszej stronie
Zanim napiszesz następnego posta, miej minimum szacunku do właściciela tego Forum i wszystkich innych, którzy udzielają Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupełnij podpis. Minimalna ilość znaków w podpisie wynosi 50. Ta piękna PIECZĄTKA zniknie samoistnie po uzupełnieniu stopki o minimalną ilość oczekiwanych danych. A na początek dostajesz tylko...

  Temat został zablokowany.
#70
Iceman (Użytkownik)
Iceman
Prawie Moderator
Posty: 115
graphgraph
Odp:WrapperBot 2006/10/24 20:15 Oklaski: 46  
Więc tak, sprawdzałem, bot działa, tu masz dowód:
http://klubtysiaca.ovh.org/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=62

to wpisałem w treści artykułu:
To test Wrapperbot'a

{wrap url='http://www.jokris.info/' width='100%' height='800'}

Czary mary

Jeżeli coś Ci nie działa to napisz bardziej szczegółowo jak go używałeś, może coś poradzimy.
Marcin
"This is a war, and we are soldiers. Death can come for us at any time.. in any place."

CMS: Joomla! 1.0.11-1.0.13
URL's: http://fragout.pl/ http://legiacudz.com/ http://klubtysiaca.info/
  Temat został zablokowany.
#72
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:WrapperBot 2006/10/24 22:04 Oklaski: 88  
Cześć. Iceman, wstawiaj linki zgodnie z instrukcją, zawartą w "help", bo tak to "rozlaźle" wygląda. Wpisz adres i opisz go np: zobacz jak wygląda wrapperbot Na Mojej Stronie. To tylko tak gwoli informacji.
A wracając do tematu Wrapperbota , to piszę wyraźnie w artykule na temat tego dodatku, jak i w DOWNLOADZIE, że nie należy używać znaków cudzysłowiu, czyli poniższy kod:
Kod:

 {wrap url="http://www.jokris.info/" width="100%" height="100%"}

nie zadziała. Przykład Icemana jest poprawny, ale piszę to po to, iż wiele osób zapomina, że między znakiem cudzysłowiu [ " ], a znakiem apostrofu [ ' ] jest pewna różnica. Oczywiście w kodzie PHP w celu przyśpieszenia działania skryptu, zalecane jest uzywanie apostrofu [ ' ], chociaż nie wszędzie można go użyć. Druga sprawa dotyczy nieprawidłowego kopiowania kodu "przykładowego" z mojej strony. Może w artykule o Wrapperze tego nie pisałem, ale w wielu innych napewno. Chodzi o to, iż ja wstawiam treść kodu do artykułu przy pomocy dodatku do formatowania kodu o nazwie GESHI. Nie jest to najlepszy dodatek do tych celów, ale czasami nie mam wyjścia. I teraz zobacz co skopiowałeś kolaborant z mojej strony:
Kod:

 <span style="color: rgb(102, 204, 102);">{</span>wrap url=<span style="color: rgb(255, 0, 0);">'http://www.jokris.info/'</spanwidth=<span style="color: rgb(255, 0, 0);">'100%'</spanheight=<span style="color: rgb(255, 0, 0);">'800'</span><span style="color: rgb(102, 204, 102);">}</span>

Czy to przypomina kod dla wrapperbota?. Chyba nie. Należy zawsze!, powtarzam, zawsze kopiować kod czegokolwiek, sformatowany przy użyciu np. {moscode}jakiś kod{/moscode}, lub <pre>jakiś kod</pre> bezpośrednio do chociażby zwykłego notatnika, aby pozbyć się nadmiarowej treści kodu. 90% problemów z uruchomieniem tego dodatku na swojej stronie przez wielu ludzi piszących mi na pocztę o problemie z botem, polegało właśnie na nieprawidłowym skopiowaniu kodu. Sprawdź to . Pozdrawiam. P.s. Dodałem Forum "Joomla/Mambo Dodatki", i dodam jeszcze kilka innych, jako że forum jest w fazie rozwojowej, i może jeszcze wiele się zmienić, czego przykładem jest przeniesienie tych postów we właściwe im, nowe miejsce. Ciao.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwów!!. [NA SKRÓTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZĘ CZYTAĆ REGULAMIN! Jokris
  Temat został zablokowany.
#77
kolaborant (Użytkownik)
kolaborant
Nowicjusz
Posty: 6
graphgraph
Odp:WrapperBot 2006/10/25 10:08 Oklaski: 0  
co prawda jestem zielony ale nie aż tak. Kod wlejałem (na pewno poprawnie), wpisywałem tez z łapy. Gdyby chodziło o banalne ' to raczej bym gitary nie zawracał. Dla pewności sprawdzałem funkcjonowanie na dwóch różnych domenach z dwoma "niezaleznymi" joomlami - jest to samo!
Jak nic nie wymyślicie - moge nadać admina do jednego serwisu (testowy, takze można grzebać.

Mam prośbę czy jśli u was działa wrapperbot to czy mozecie sprawdzic jak sie bedzie wyświetlała stronka http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=615941

Inna sprawa dotycząca wrrapera
Mam problem z wrapperem (moduł i/lub komponent) - Czy wraper działa ze wszystkimi rodzajami stron? Po wpisaniu linku - konkretnie do komentarzy na allegro - zamiast wyswietlać w ramce przerzuca na docelową stronę. To jeszcze nie najwiekszy problem - nie działa "back" tzn. nie da sie wrócić do serisu bo znowu ładuje się podlinkowana strona. Podobnie rzecz sie ma z bezpośrednim wejściem na stronę - jeśli wrapper jest właczony - od razu ladujemy na podlinkowanej stonie. Sprawdzałem z różnymi stronami - jedne sie wyswietlają w ramkach OK inne (w tym np. allegro,onet, gazeta) zrzucają na swoją stronę?

Z góry dzięki za poświęcony czas.
Zanim napiszesz następnego posta, miej minimum szacunku do właściciela tego Forum i wszystkich innych, którzy udzielają Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupełnij podpis. Minimalna ilość znaków w podpisie wynosi 50. Ta piękna PIECZĄTKA zniknie samoistnie po uzupełnieniu stopki o minimalną ilość oczekiwanych danych. A na początek dostajesz tylko...

  Temat został zablokowany.
Idź na samą górę Odpowiedz
© Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardPobierz nagłówki ostatnich postów.


Strony zaprzyjaźnione z serwisem JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo oraz partnerskie
 
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO



JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Linki do stron www opartych na Joomla! i nie tylko!. Odsyłacze pobierane są z komponentu Linki.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Do Góry      © 2006 JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Składników Joomla! i Mambo - Wszelkie Prawa Zastrzeżone      Do Góry
JOKRIS INFO



Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL || Technorati Profile