Strona G│ˇwna Forum Dyskusyjne Joomla Mambo Komponenty Modu│y! Pobierz Pliki Ksiŕga GoÂci-Dopisz Siŕ!! Napisz do nas! Okienka Popups dziŕki overLIB!
Dzisiaj jest wtorek, 02 czerwca 2020 r. 154 dzie˝ roku
Prawa Autorskie serwisu JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo
PageRank strony http://www.jokris.info Dodaj NowoÂci z serwisu Jokris.info do swojej strony iGoogle
 
JOOMLA! TO NAJLEPSZY OBECNIE SYSTEM CMS NA ŽWIECIE! I ZA DARMO!!. PODZI╩KUJMY TWËRCOM. JOKRIS
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Joomla! - Menu
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Apel o pomoc
Pomoc dla Kuby Kowalskiego - Przeka┬┐ 1% Podatku
Przeka┬┐ 1% podatku dla Jakuba Leszka Kowalskiego
Migracja do Joomla 1.5
Wykonam migracjê
z
Joomla 1.0.XX
do
Joomla 1.5.XX
Zainteresowanych proszê o sk³adanie ofert na mój adres
E MAIL.
Dodaj Do Zak┬│adek
 
 
Add to Technorati Favorites
Menu g┬│├│wne
Forum Ostatnie posty

Zobacz wiêcej postów...
Gor┬▒co polecam!!!
Kurs autorstwa Wojtka Romanka tworzenia komponentów do Joomla 1.5. Kursy programowanie, c++, delphi, assembler, c#, csharp, sharp, 8051, 80535, pascal. Programy autorskie. Komponenty do Joomla!. Gor±co polecam. Oby jak najwiêcej takich programistów!...
Najcz├¬┬Âciej pobieraj┬▒...
Mod Januszczyk

Ksi├¬ga Go┬Âci-Wpisy
Lukas
Bardzo przydatna strona, korzystam.
Kontynuuj
Krzysztof
Witam, zapraszam na ulotki.
Kontynuuj
Skype Web
Zadzwo├▒ do mnie poprzez Skype!
Szukaj w Google
Google Polska!

internet

www.jokris.info
www.2es-sqad.info
pl.wikipedia.org
Kalendarz Imienin
2 Czerwca 2020
Wtorek
Imieniny obchodz▒:
Efrem, Erazm,
Eugeniusz, Marcelin,
Maria, Marianna,
Miko│aj, Nicefor,
Piotr, Racis│aw
Do ko˝ca roku zosta│o 213 dni.
Cytaty
JeÂli mówisz prawdŕ, nie musisz niczego pamiŕtaŠ.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
© 2020 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
(C) 2020 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
Google Twoja Wyszukiwarka
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Forum Joomla / Mambo :: JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo
Forum JOKRIS.INFO
Witaj, Internauto!
Proszŕ Zaloguj siŕ aby napisaŠ post lub Zarejestruj.
Zapomnia│e has│o?
Jokris - Administrator SerwisuZagadaj na Gadu- Gadu
Zadzwo˝ do mnie poprzez Skype!
Zagadaj na Tlena

joomlaxplorer error (1 wejŠ)
Id╝ na sam dˇ│ Odpowiedz

TEMAT: joomlaxplorer error

#855
bogdan (U┐ytkownik)
bogdan
Nowicjusz
Posty: 5
graphgraph
joomlaxplorer error 2007/05/10 17:21 Oklaski: 0  
Po wej┬Âciu do joomlaxplorer pojawia sie komunikat b┬│├¬du wcze┬Âniej by┬│o wszystko ok a teraz co┬ nie gra co z tym zrobi├Ž?

Fatal error: Out of memory (allocated 1048576) (tried to allocate -1 bytes) in /administrator/components/com_joomlaxplorer/.include/fun_list.php on line 578

Serwer: home.pl
Wersja Joomla PE
Joomla! Emulacja Register Globals OFF(wy┬│.)
Register Globals [Rejestruj globalne zmienne]:OFF (wy┬│.)
Magic Quotes [Magiczne sekwencje steruj┬▒ce]:ON (w┬│.)
Safe Mode [Tryb bezpieczny]:OFF (wy┬│.)
File Uploads [Wczytywanie plik├│w]:ON (w┬│.)
Session auto start [Automatyczny start sesji]:OFF (wy┬│.)

limit_memory 128M zmienia┬│em poprzez plik php.ini na 256M i nic nie pomog┬│o
instalowa┬│em kilka wersji joomlaxplorer i ca┬│y czas to samo


Zainstalowa┬│em ponownie w nowym katalogu w innej bazie ca┬│a joomola i wyskakuje ten sam b┬│ad, zmieni┬│a sie tylko warto┬Â├Ž w pierwszym nawiasie

Fatal error: Out of memory (allocated 1310720) (tried to allocate -1 bytes) in /joomolaPE/administrator/components/com_joomlaxplorer/.include/fun_list.php on line 578
Zanim napiszesz nastŕpnego posta, miej minimum szacunku do w│aÂciciela tego Forum i wszystkich innych, ktˇrzy udzielaj▒ Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupe│nij podpis. Minimalna iloŠ znakˇw w podpisie wynosi 50. Ta piŕkna PIECZíTKA zniknie samoistnie po uzupe│nieniu stopki o minimaln▒ iloŠ oczekiwanych danych. A na pocz▒tek dostajesz tylko...

  Temat zosta│ zablokowany.
#871
Iceman (U┐ytkownik)
Iceman
Prawie Moderator
Posty: 115
graphgraph
Odp:joomlaxplorer error 2007/05/11 16:26 Oklaski: 46  
Mia┬│em podobne problemy na hostingu OVH, przy podgl┬▒dzie Profilu w Community Builder wywala┬│o mi taki b┬│┬▒d. Interwencja u administracji OVH pomog┬│a . A tak na marginesie to czy na pewno Tw├│j hosting bierze pod uwag├¬ zmiany w php.ini? Nie napisa┬│e┬ jaki masz wykupiony pakiet ale wiem ┬┐e rzadko kt├│ry dostawca udost├¬pnia t┬▒ mo┬┐liwo┬Â├Ž.
"This is a war, and we are soldiers. Death can come for us at any time.. in any place."

CMS: Joomla! 1.0.11-1.0.13
URL's: http://fragout.pl/ http://legiacudz.com/ http://klubtysiaca.info/
  Temat zosta│ zablokowany.
#882
bogdan (U┐ytkownik)
bogdan
Nowicjusz
Posty: 5
graphgraph
Odp:joomlaxplorer error 2007/05/12 10:41 Oklaski: 0  
mój pakiet to Business Starter i raczej bierze pod uwagê zmiany php.ini poniewa¿ w³±czaj± sie i wy³aczaj± sie zmienne

Kod:

 register_globals OFF allow_url_fopen =  OFF short_open_tag ON magic_quotes_gpc ON memory_limit 256M      Maximum amount of memory a script may consume (256MB├é┬ź├é┬╗)

Zanim napiszesz nastŕpnego posta, miej minimum szacunku do w│aÂciciela tego Forum i wszystkich innych, ktˇrzy udzielaj▒ Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupe│nij podpis. Minimalna iloŠ znakˇw w podpisie wynosi 50. Ta piŕkna PIECZíTKA zniknie samoistnie po uzupe│nieniu stopki o minimaln▒ iloŠ oczekiwanych danych. A na pocz▒tek dostajesz tylko...

  Temat zosta│ zablokowany.
#884
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:joomlaxplorer error 2007/05/12 18:47 Oklaski: 88  
Cze┬Â├Ž.
bogdan napisa┬│:

Kod:

  register_globals OFF allow_url_fopen =  OFF short_open_tag ON magic_quotes_gpc ON memory_limit 256M      Maximum amount of memory a script may consume (256MB├é┬ź├é┬╗)



Sk┬▒d ty wzi┬▒┬│e┬ te 256MB. To jak┬▒ ty masz pojemno┬Â├Ž serwera?. U mnie na 1000GP jest pojemno┬Â├Ž 1GB, a limit:
Kod:

  memory_limit 32M


Nie s┬▒dz├¬, aby jakikolwiek dodatek do Joomla potrzebowa┬│ a┬┐ 256MB pami├¬ci. Co┬ tutaj pokr├¬ci┬│e┬Â, bo zobacz na komunikat b┬│├¬du:
Fatal error: Out of memory (allocated 1310720) (tried to allocate -1 bytes) ...i.t.d
Czyli na polski to mo┬┐e by├Ž tak:
Powa┬┐ny b┬│┬▒d: Przekroczono dost├¬pn┬▒ pami├¬├Ž (przydzielono 1310720) (test przydzielonej -1 bajt) w...i.t.d
... i analizuj┬▒c to dalej 1310720=1.25MB (1MB = 1024*1024*1 bajt├│w = 1048576 bajt├│w). Czyli komponent wykorzysta┬│, lub chcia┬│ wykorzysta├Ž tylko oko┬│o 1.25M z dost├¬pnej pami├¬ci. A gdzie te 256MB?. Wygl┬▒da na to, (chocia┬┐ przyznam si├¬ szczerze ┬┐e nie jestem ekspertem co do Apache i Linuxa) ┬┐e przydzieli┬│e┬ tylko oko┬│o 1.25MB pami├¬ci do wykorzystania przez skrypty Joomla. Mo┬┐e Admini serwera wprowadzaj┬▒ ci├¬ w b┬│┬▒d. Nie wiem. Mo┬┐e Ty robisz jaki┬ b┬│┬▒d i rzeczywi┬Âcie nie powiniene┬Â, jak pisze Iceman, ingerowa├Ž w plik "php.ini", lub nie mo┬┐esz. Po za tym gdzie Ty wpisujesz ten kod?:
Kod:

  memory_limit 256M      Maximum amount of memory a script may consume (256MB├é┬ź├é┬╗)


...bo je┬Âli do pliku .htaccess, to wynika z tego, ┬┐e nie postudiowa┬│e┬ w jaki spos├│b dodaje si├¬ tam wpisy. Taki wpis jak powy┬┐szy powinien by├Ž dodany do pliku .htaccess w ten spos├│b:
Kod:

  php_value memory_limit 32M


Z tym ┬┐e licz si├¬ z b┬│├¬dem 500, je┬Âli tw├│j serwer nie obs┬│uguje takich wpis├│w w .htaccess.
Je┬┐eli nie pomo┬┐e Ci zmiana przy pomocy wpisu do .htaccess to spr├│buj innego rozwi┬▒zania, kt├│re mo┬┐e Ci pom├│c.
W pliku "configuration.php" witryny na samej górze dodaj linijkê:
Kod:

  ini_set("memory_limit""32M"├é┬ź├é┬╗);


Mo┬┐e to rozwi┬▒za├Ž problem braku pami├¬ci dla bot├│w, modu┬│├│w i komponent├│w. Pozdro. Jokris.
Ps. A dlaczego masz ustawione:
Kod:

  allow_url_fopen =  OFF


Ustaw na On, bo mo┬┐esz mie├Ž k┬│opoty z wczytywaniem plik├│w z innego serwera przy wykorzystaniu funkcji "wrappera". Mo┬┐e to dotyczy├Ž np. odtwarzania wideo strumieniowego na twojej stronie, i wielu innych rzeczy. Nie odejmuj ze swojego serwera przydatnych funkcji, bo ustawiasz go, z tego co widz├¬ prawie w tryb safe-mode. A przecie┬┐ nie za to p┬│acisz. prawda?. Zwa┬┐ na to.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwˇw!!. [NA SKRËTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZ╩ CZYTAĂ REGULAMIN! Jokris
  Temat zosta│ zablokowany.
#890
bogdan (U┐ytkownik)
bogdan
Nowicjusz
Posty: 5
graphgraph
Odp:joomlaxplorer error 2007/05/13 21:02 Oklaski: 0  
problem rozwi┬▒za┬│em po┬│owicznie zmieni┬│em za pomoca pliku

.htaccess
Kod:

 :Location *.(php|phtml) Use php4



PHP-5 na PHP-4 i JoomlaXplorer dzia┬│a jak nale┬┐y wydaje mi sie ze nie jest kompatybilny w 100% z PHP5 ale trudno mi to stwierdzi├Ž za ma┬│o wiedzy na razie

A co do limit_memory to standardowo w info o systemie Joomola w tabeli configuration PHP Core w kolumnie Master i Local jest 128M a po umieszczeniu w pliku php.ini nastepujacej lini kodu:

php.ini

Kod:

 memory_limit 256M      Maximum amount of memory a script may consume (256MB├é┬ź├é┬╗)



zmienia sie na 256M

Jokris po Twoim obszernym wyt┬│umaczeniu wiem ze by┬│o to bezsensowne ale jak nie mog┬│em sobie da├Ž z tym rady to pr├│bowa┬│em wszystkiego a ze musz├¬ sie jeszcze sporo nauczy├Ž i wyznaje p├│ki co metod├¬ pr├│b i b┬│├¬d├│w to pewnie niejedna mnie jeszcze niespodzianka czeka

dziêkuje za pomoc i pozdrawiam
Zanim napiszesz nastŕpnego posta, miej minimum szacunku do w│aÂciciela tego Forum i wszystkich innych, ktˇrzy udzielaj▒ Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupe│nij podpis. Minimalna iloŠ znakˇw w podpisie wynosi 50. Ta piŕkna PIECZíTKA zniknie samoistnie po uzupe│nieniu stopki o minimaln▒ iloŠ oczekiwanych danych. A na pocz▒tek dostajesz tylko...

  Temat zosta│ zablokowany.
#895
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:joomlaxplorer error 2007/05/14 03:21 Oklaski: 88  
Cze┬Â├Ž.
Ka┬┐dy musi si├¬ uczy├Ž, i to nawet do ko├▒ca swego ┬┐ywota. A niespodzianek czekaj┬▒cych Ci├¬ nie unikniesz.
I je┬Âli tylko zechcesz uwierzy├Ž, ┬┐e potrafisz si├¬ nauczy├Ž, to zaprzestaniesz stosowania metody "pr├│b i b┬│├¬d├│w". Wystarczy tylko chcie├Ž. Ja p├│┬│torej roku temu, to zna┬│em tylko podstawy HTML. Nawet nie mia┬│em jeszcze internetu. Owszem, zaczyna┬│em od pisania program├│w w j├¬zyku maszynowym (asemblerze) dla "staruszka" Atari, ale to by┬│o tak dawno, ┬┐e ju┬┐ pami├¬tam jak przez mg┬│├¬. Bierz przyk┬│ad ze "staruszka" Jokrisa i po prostu CHCIEJ.
Pozdrawiam ciê. Narka.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwˇw!!. [NA SKRËTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZ╩ CZYTAĂ REGULAMIN! Jokris
  Temat zosta│ zablokowany.
Id╝ na sam▒ gˇrŕ Odpowiedz
© Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardPobierz nag│ˇwki ostatnich postˇw.


Strony zaprzyja╝nione z serwisem JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo oraz partnerskie
 
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO



JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Linki do stron www opartych na Joomla! i nie tylko!. Odsy│acze pobierane s▒ z komponentu Linki.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Do Gˇry      © 2006 JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Sk│adnikˇw Joomla! i Mambo - Wszelkie Prawa Zastrze┐one      Do Gˇry
JOKRIS INFO



Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostŕpnianym na warunkach licencji GNU/GPL || Technorati Profile