Strona Główna Forum Dyskusyjne Joomla Mambo Komponenty Moduły! Pobierz Pliki Księga Gości-Dopisz Się!! Napisz do nas! Okienka Popups dzięki overLIB!
Dzisiaj jest piątek, 19 lipca 2019 r. 200 dzień roku
Prawa Autorskie serwisu JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Składników Joomla! i Mambo
PageRank strony http://www.jokris.info Dodaj Nowości z serwisu Jokris.info do swojej strony iGoogle
 
JOOMLA! TO NAJLEPSZY OBECNIE SYSTEM CMS NA ŚWIECIE! I ZA DARMO!!. PODZIĘKUJMY TWÓRCOM. JOKRIS
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Joomla! - Menu
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Apel o pomoc
Pomoc dla Kuby Kowalskiego - Przekaż 1% Podatku
Przekaż 1% podatku dla Jakuba Leszka Kowalskiego
Migracja do Joomla 1.5
Wykonam migrację
z
Joomla 1.0.XX
do
Joomla 1.5.XX
Zainteresowanych proszę o składanie ofert na mój adres
E MAIL.
Dodaj Do Zakładek
 
 
Add to Technorati Favorites
Menu główne
Forum Ostatnie posty

Zobacz więcej postów...
Gorąco polecam!!!
Kurs autorstwa Wojtka Romanka tworzenia komponentów do Joomla 1.5. Kursy programowanie, c++, delphi, assembler, c#, csharp, sharp, 8051, 80535, pascal. Programy autorskie. Komponenty do Joomla!. Gorąco polecam. Oby jak najwięcej takich programistów!...
Najczęściej pobierają...
Mod Januszczyk

Księga Gości-Wpisy
Lukas
Bardzo przydatna strona, korzystam.
Kontynuuj
Krzysztof
Witam, zapraszam na ulotki.
Kontynuuj
Skype Web
Zadzwoń do mnie poprzez Skype!
Szukaj w Google
Google Polska!

internet

www.jokris.info
www.2es-sqad.info
pl.wikipedia.org
Kalendarz Imienin
19 Lipca 2019
Piątek
Imieniny obchodzą:
Alfred, Arseniusz,
Lutobor, Rufin,
Wincenty, Wodzisław
Do końca roku zostało 166 dni.
Cytaty
Każda teoria może być zakwestionowana i podana w wątpliwość.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
© 2019 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
(C) 2019 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
Google Twoja Wyszukiwarka
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Forum Joomla / Mambo :: JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Składników Joomla! i Mambo
Forum JOKRIS.INFO
Witaj, Internauto!
Proszę Zaloguj się aby napisać post lub Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Jokris - Administrator SerwisuZagadaj na Gadu- Gadu
Zadzwoń do mnie poprzez Skype!
Zagadaj na Tlena

Datsogallery i modyfikacja wyglądu (1 wejść)
Idź na sam dół Odpowiedz

TEMAT: Datsogallery i modyfikacja wyglądu

#2697
kuslis (Użytkownik)
kuslis
Pomocny
Posty: 30
graphgraph
Datsogallery i modyfikacja wyglądu 2008/01/22 20:24 Oklaski: 0  
Pozdrawiam serdecznie Joomlowiczów.

Czy ktoś może zna sposób jak zwiększyć odstępu w pokazie zdjęć pomiędzy poszczególnymi sekacjami jak wyszukiwarka, nawigacja no i samo zdjęcie. Ogólnie chodzi o to iż powyżej galerii mam wstawiony element flashowy i w momencie powiększenia foto przez lightboxa flash przykrywa foto. Pytanko czy idzie zwiększyć odstępy tak aby samo foto było troszkę niżej lub poniżej opisu (jeśli tak to gdzie), lub może jak wyłączyć lightboxa. Załączam również podglądy.


Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.
Joomla! 1.0.11 Stable http://www.zwrp.pl/, G-G: 5298539
PHP 5.2.1, MySQL 5.0.33., home.pl
  Temat został zablokowany.
#2698
kuslis (Użytkownik)
kuslis
Pomocny
Posty: 30
graphgraph
Odp:Datsogallery i modyfikacja wyglądu 2008/01/22 20:26 Oklaski: 0  
no i obrazek, bo był za duży
Joomla! 1.0.11 Stable http://www.zwrp.pl/, G-G: 5298539
PHP 5.2.1, MySQL 5.0.33., home.pl
  Temat został zablokowany.
#2701
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:Datsogallery i modyfikacja wyglądu 2008/01/22 22:28 Oklaski: 88  
Cześć.
Nie czytasz dokładnie artykułów kuslis. W artykule o tytule DatsoGallery ML v 1.3.8 + Lightbox piszę o tym, jak zrobić, aby nie było Lightboxa. Poczytaj.
Jak zrobić, aby Flash nie przykrywał fotki w oknie z Lightboxem też pisałem na Forum, i to wielokrotnie. Niestety, nie wyręczę Cię w wyszukiwaniu . Podpowiem tylko, że chodzi o parametr:


<param name="wmode" value="opaque" />


Zobacz na mojej stronie jak to działa. U góry strony masz zegar. A Lightboxa znajdziesz sporo na mojej stronie. Jak byś pomyślał trochę, to byś zaznaczył obszar z zegarem, i w menu kontekstowym przeglądarki, najlepiej Firefox wybrał opcję "Pokaz źródło zaznaczenia". I masz gotowe rozwiązanie.
Pozdrawiam. Jokris.
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwów!!. [NA SKRÓTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZĘ CZYTAĆ REGULAMIN! Jokris
  Temat został zablokowany.
#2702
kuslis (Użytkownik)
kuslis
Pomocny
Posty: 30
graphgraph
Odp:Datsogallery i modyfikacja wyglądu 2008/01/22 22:54 Oklaski: 0  
Dzięki za tak szybką odpowiedź, szukałem wcześniej ale pod hasłem datso... i już jest cacy, ale nie do końca, część górną strony mam podzieloną na dwa sektory ten z flashem (i tu wmode zadziałało od razu) oraz poniżej wczytuje się moduł z artbanners+ i tu nie mogę sobie poradzić a chciałbym mieć w tym miejscu możliwość rotacji banerrów.
Joomla! 1.0.11 Stable http://www.zwrp.pl/, G-G: 5298539
PHP 5.2.1, MySQL 5.0.33., home.pl
  Temat został zablokowany.
#2703
kuslis (Użytkownik)
kuslis
Pomocny
Posty: 30
graphgraph
Odp:Datsogallery i modyfikacja wyglądu 2008/01/22 22:55 Oklaski: 0  
i tradycyjnie obrazek
Joomla! 1.0.11 Stable http://www.zwrp.pl/, G-G: 5298539
PHP 5.2.1, MySQL 5.0.33., home.pl
  Temat został zablokowany.
#2708
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
Posty: 697
graph
Odp:Datsogallery i modyfikacja wyglądu 2008/01/23 15:38 Oklaski: 88  
Nie ma rzeczy niewykonalnych. Przynajmniej trzeba w to uwierzyć . I na ArtBannersPlus jest sposób. Wystarczy zmodyfikować dwa pliki w Komponencie ( moduł nie odgrywa tutaj żadnej roli!!! ).

Pierwszy to "artbannersplus.php".
Treść kodu w pliku "artbannersplus.php" gdzieś koło linii 112 ( wersja, którą przeglądałem, to ArtBannersPlus 1.5.1-pl-iso ):
Kod:

          $height $swfinfo[1]/1.23;             echo "<object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0\" border=\"0\"  width=\"$width\" height=\"$height\" vspace=\"0\"><param name=\"SRC\" value=\"$image_url\"><embed  src=\"$image_url\" loop=\"false\" pluginspage=\"http://www.macromedia.com/shockwave/download/ index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\" width=\"$width\"  height=\"$height\"></object>";         }


Ty tylko dodajesz parametr opisywany w poprzednim poście, czyli wmode. Będzie to wyglądać tak:
Kod:

          $height $swfinfo[1]/1.23;             echo "<object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0\" border=\"0\"  width=\"$width\" height=\"$height\" vspace=\"0\"><param name=\"wmode\" value=\"opaque\" /><param  name=\"SRC\" value=\"$image_url\"><embed src=\"$image_url\" loop=\"false\" pluginspage=\"http:// www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/ x-shockwave-flash\" width=\"$width\" height=\"$height\"></object>";         }



Drugi plik, to "artbannersplus.other.php". Treść kodu w pliku "artbannersplus.other.php" gdzieś koło linii 185 ( wersja, ArtBannersPlus 1.5.1-pl-iso ):
Kod:

          $result "<object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0\" border=\"0\"  width=\"$swfinfo[0]\" height=\"$swfinfo[1]\" vspace=\"0\"><param name=\"SRC\" value=\"$image_url\">< embed src=\"$image_url\" loop=\"false\" pluginspage=\"http://www.macromedia.com/shockwave/download/ index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\" width=\" $swfinfo[0]\" height=\"$swfinfo[1]\"></object>";     }


...zamieniamy na poniższy kod:
Kod:

          $result "<object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0\" border=\"0\"  width=\"$swfinfo[0]\" height=\"$swfinfo[1]\" vspace=\"0\"><param name=\"wmode\" value=\"opaque\" />< param name=\"SRC\" value=\"$image_url\"><embed src=\"$image_url\" loop=\"false\" pluginspage=\"http: //www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\" application/x-shockwave-flash\" width=\"$swfinfo[0]\" height=\"$swfinfo[1]\"></object>";     }


Zamiast value="opaque" spróbuj wpisać value="transparent", gdybyś miał kłopoty z ustawieniem koloru tła dla bannera.

Kombinuj, kombinuj i odpisz, żebym wiedział, że nie piszę tutaj postów do ludzi "duchów". Bo już kilka ( może i naście?... ) takich postów bez odzewu jest. A to źle, bo inny użytkownicy nie będą wiedzieć ( no chyba że zaufają mi ), czy to rozwiązanie działa. Pozdrawiam. Jokris.
P.s. Maksymalna szerokość wczytywanego lub wstawianego w kod obrazka to 499px, i o tym jest informacja w edytorze. Proponuję krople do oczu Firmy Bryś ( Henio & Zdziś ). Oczywiście, że żartuję . Ale czasami warto wysilić gałki oczne .
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerwów!!. [NA SKRÓTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZĘ CZYTAĆ REGULAMIN! Jokris
  Temat został zablokowany.
Idź na samą górę Odpowiedz
© Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardPobierz nagłówki ostatnich postów.


Strony zaprzyjaźnione z serwisem JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo oraz partnerskie
 
 
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO



JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Linki do stron www opartych na Joomla! i nie tylko!. Odsyłacze pobierane są z komponentu Linki.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Do Góry      © 2006 JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Składników Joomla! i Mambo - Wszelkie Prawa Zastrzeżone      Do Góry
JOKRIS INFO



Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostępnianym na warunkach licencji GNU/GPL || Technorati Profile