Strona Gwna Forum Dyskusyjne Joomla Mambo Komponenty Moduy! Pobierz Pliki Ksiga Goci-Dopisz Si!! Napisz do nas! Okienka Popups dziki overLIB!
Dzisiaj jest wtorek, 12 listopada 2024 r. 317 dzie roku
Prawa Autorskie serwisu JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Skadnikw Joomla! i Mambo
PageRank strony http://www.jokris.info Dodaj Nowoci z serwisu Jokris.info do swojej strony iGoogle

JOOMLA! TO NAJLEPSZY OBECNIE SYSTEM CMS NA WIECIE! I ZA DARMO!!. PODZIKUJMY TWRCOM. JOKRIS

JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Joomla! - Menu
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Apel o pomoc
Pomoc dla Kuby Kowalskiego - Przeka¿ 1% Podatku
Przeka¿ 1% podatku dla Jakuba Leszka Kowalskiego
Migracja do Joomla 1.5
Wykonam migracjê
z
Joomla 1.0.XX
do
Joomla 1.5.XX
Zainteresowanych proszê o sk³adanie ofert na mój adres
E MAIL.
Dodaj Do Zak³adek

Add to Technorati Favorites
Menu g³ówne
Forum Ostatnie posty

Zobacz wiêcej postów...
Gor±co polecam!!!
Kurs autorstwa Wojtka Romanka tworzenia komponentów do Joomla 1.5. Kursy programowanie, c++, delphi, assembler, c#, csharp, sharp, 8051, 80535, pascal. Programy autorskie. Komponenty do Joomla!. Gor±co polecam. Oby jak najwiêcej takich programistów!...
Najczê¶ciej pobieraj±...
Mod Januszczyk

Ksiêga Go¶ci-Wpisy
Lukas
Bardzo przydatna strona, korzystam.
Kontynuuj
Krzysztof
Witam, zapraszam na ulotki.
Kontynuuj
Skype Web
Zadzwoñ do mnie poprzez Skype!
Szukaj w Google
Google Polska!

internet

www.jokris.info
www.2es-sqad.info
pl.wikipedia.org
Kalendarz Imienin
12 Listopada 2024
Wtorek
Imieniny obchodz:
Czcibor, Cibor,
Izaak, Jonasz,
Jozafat, Konradyn,
Konradyna, Krystyn,
Marcin, Renata,
Renat, Witold,
Witolda, Witod
Do koca roku zostao 50 dni.
Cytaty
Jeli nie moesz zrobi czego dzi, odó to na jutro. Bdziesz mia dwa dni wolnego.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
© 2024 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
(C) 2024 JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo
Google Twoja Wyszukiwarka
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Forum Joomla / Mambo :: JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Skadnikw Joomla! i Mambo
Forum JOKRIS.INFO
Witaj, Internauto!
Prosz Zaloguj si aby napisa post lub Zarejestruj.
Zapomniae haso?
Jokris - Administrator SerwisuZagadaj na Gadu- Gadu
Zadzwo do mnie poprzez Skype!
Zagadaj na Tlena

Odp:zmiana adresów url na bardziej przyjazne.. (1 wej)
Id na sam d Odpowiedz

TEMAT: Odp:zmiana adresów url na bardziej przyjazne..

dashmen (Uytkownik)
dashmen
Zagldajcy
graphgraph
zmiana adresów url na bardziej przyjazne... 2007/07/22 07:29 Oklaski: 0  
Witam.

Poszukuje komponent do zmiany adresów url na bardziej przyjazne wyszukiwark±, a takiego jak na razie nie znalaz³em.

Pozdrawiam
Zanim napiszesz nastpnego posta, miej minimum szacunku do waciciela tego Forum i wszystkich innych, ktrzy udzielaj Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupenij podpis. Minimalna ilo znakw w podpisie wynosi 50. Ta pikna PIECZTKA zniknie samoistnie po uzupenieniu stopki o minimaln ilo oczekiwanych danych. A na pocztek dostajesz tylko...

Temat zosta zablokowany.
petrus_ (Uytkownik)
petrus_
Bardzo Pomocny
graphgraph
Odp:zmiana adresów url na bardziej przyjazne.. 2007/07/23 16:21 Oklaski: 16  
czy adres url jak na tej stronie, czyli
Kod:

http://www.jokris.info/component/option,com_fireboard/Itemid,156/func,view/catid,10/id,1285/#1285

jest wg Ciebie nieprzyjazny dla wyszukiwarek ?

Je¶li nie to w panelu administratora (lub je¶li wolisz w pliku configuration.php) zmieñ opcjê Konfiguracja->Wyszukiwarki->Translacja URL na tak.

Je¶li nie masz serwera Apache (a nie napisa³e¶, ¿e nie masz) to nie wiem co zrobiæ
Petrus

Joomla (1.12 pl, 1.13 ISO, UTF-8)
jedna z moich stron
  Temat zosta zablokowany.
dashmen (Uytkownik)
dashmen
Zagldajcy
graphgraph
Odp:zmiana adresów url na bardziej przyjazne.. 2007/07/23 17:54 Oklaski: 0  
mam apache. i to nawet dzia³a tylko np. artyku³ ma tytu³ np. windows a linux, to np. ¿eby by³o xxxxxxxxxxxxxxxxxx.pl/art/windows_a_linux i np. rozszerzenie .html ;
czy da sie tak to zrobiæ ?
Zanim napiszesz nastpnego posta, miej minimum szacunku do waciciela tego Forum i wszystkich innych, ktrzy udzielaj Ci tu jakichkolwiek pomocnych odpowiedzi. Uzupenij podpis. Minimalna ilo znakw w podpisie wynosi 50. Ta pikna PIECZTKA zniknie samoistnie po uzupenieniu stopki o minimaln ilo oczekiwanych danych. A na pocztek dostajesz tylko...

Temat zosta zablokowany.
petrus_ (Uytkownik)
petrus_
Bardzo Pomocny
graphgraph
Odp:zmiana adresów url na bardziej przyjazne.. 2007/07/24 10:56 Oklaski: 16  
Wydaje mi siê, ¿e tak jak to uj±³e¶ to nawet siê uda, tylko w jakim celu.
Nie spotka³em takiego komponentu, ale próbuj±c napisaæ w³asny komponent grzeba³em zarówno w kodach komponentów jak i samego Joomla i wiem, ¿e mo¿na zmieniæ to co wy¶wietla siê w pasku adresu. Tylko mam w±tpliwo¶æ czy wyszukiwarki zauwa¿± tak± zmianê i co to poprawi (poza tym, ¿e cz³owiekowi bêdzie ³atwiej zapamiêtaæ adres artyku³u)
Petrus

Joomla (1.12 pl, 1.13 ISO, UTF-8)
jedna z moich stron
  Temat zosta zablokowany.
Krzysztof Stachyra (Administrator Forum)
Krzysztof Stachyra
Administrator Forum
graph
Odp:zmiana adresów url na bardziej przyjazne.. 2007/07/24 22:36 Oklaski: 88  
petrus_ napisa³:
..
Nie spotka³em takiego komponentu..

Eee... No co¶ ty petrus_ . Takich komponentów jest wiele, a najbardziej znany to ARTIO JoomSEF, o którym ju¿ pisa³em pod tym LINKIEM. U mnie nie dzia³a, ale ja mam Joomla staruszka, a na nowszych doskonale siê spisuje. TUTAJ masz przyk³ad jak wy¶wietla linki. Tak jak dashmen sobie zamarzy³. Nawet ma opcjê, ¿e sam mo¿esz wpisywaæ dowoln± koñcówkê linka. Mo¿e to byæ np: ( tylko nie klikaæ!!!! ):
http://www.jokris.info/forum.html
Pod adresem ARTIO - Downloads znajdziecie najnowsza wersjê. Obecnie to ARTIO JoomSEF 2.0.0. My¶lê ¿e poprawiono parê drobnych b³êdów w tym komponencie. Wad± ( w cudzys³owu ) jest to, ¿e jest to komponent wielojêzyczny, w tym i polski. Tylko ¿e pod t³umaczeniem, i to na dodatek ¼le zakodowanym ( go¶ciu próbowa³ zrobiæ utf-8, ale mu po prostu nie wysz³o ) podpisa³ siê niejaki Mariusz Gawdzinski. Nie da siê pliku polish.php przekonwertowaæ ¿adnym programem, bo w miejsce polskich znaków wstawiony jest ten sam symbol. No taka kaszana. I na dodatek prawdziwym autorem t³umaczenia jest Radek Suski z Sigsiu.NET. No nie lubiê takich podszywaczy. Wersja której ja u¿ywa³em, to 1.4.3, w której w³a¶nie autorem t³umaczenia by³ wspomniany Radek Suski. Od tej wersji do 2.0 dosz³o chyba z 10 nowych linijek, ale autor t³umaczenia nagle zmieni³ swe nazwisko?. Na Mariusz Gawdzinski?. No trochê tu kto¶ przesadza. Ta wersja Radek Suskiego te¿ jest ¼le zakodowana, ale ja kiedy¶ pomêczy³em siê nad jego t³umaczeniem, rêcznie poprawiaj±c ca³y tekst, a nastêpnie przekonwertowa³em go na ISO-8859-2.
Obecnie mam poprawion± i przet³umaczon± wersjê 2.0.0 Wiêc je¶li dashmen chcesz zainstalowaæ ARTIO JoomSEF, to poni¿ej masz plik jêzykowy polski, z kodowaniem znaków ISO-8859-2.
Wiadomo¶æ z ostatniej chwili!!. pobra³em wersjê ARTIO JoomSEF 2.0.1 i jeden z plików wygl±da podejrzanie, wiêc je¶li chcesz, to pobierz wersjê ARTIO JoomSEF 1.5.1, i zamieñ oryginalny plik jêzykowy na ten z mojego zipa. Mo¿esz to zrobiæ tu¿ po instalacji. Plik jêzykowy jest kompatybilny z wcze¶niejszymi wersjami, wiêc spokojnie mo¿esz go u¿yæ.
Fragment kodu pliku "sef_ext.php" z wersji ARTIO JoomSEF 2.0.1. Ju¿ nowsza!. ¦wie¿utka. A wersji 2.0.0 ju¿ nie ma na stronie!. Dziwne.
Kod:

Yˆ YY¹[™Y     ×Õ�SQÓSÔÉÊJHYJ    Ñ\™XÝXØÙ\ÜÈÈ\ÈØØ][Ûˆ\È› Ý[ÝÙY ‰ÊNÈÛؘ[    ÔÑQ—ÔÔPÑK    ÝÙ\�Ø\ÙNÈÛ\ ÜȘXÎX¦Í È»[˜Ý[Ûˆ™]™\»     ‰™®L«ÌX®XK    «YL™Ø™ HÈÛؘ[    ÔÑQ—ÔÔPÑNÈ    UQT–WÔÕ’S‘ÈH    ÉÎÈYˆ ݘÜ܈     ™®L«ÌX®XVÌWK    Ë    ÊHOHÝ›[©    ™®L«ÌX®XVÌWJJHÈ    ®Y M ¦HHÈ    ÈHÛÝ[»     ™®L«ÌX®XJNÈÚ[H     ®Y

Pozdrawiam. Jokris. Jak autor poprawi najnowsz± wersjê, to umieszczê ja w swojej plikowni.
P.s.
Dziêki petrus_ za zaanga¿owanie!!!.
Zacznik:
Nazwa pliku: polish_jomsef_2.zip
Wielko plku:6537 bajtw
CMS: Joomla 1.0.7 Pl. Strona: JOKRIS.INFO. Piszcie spokojnie, bez nerww!!. [NA SKRTY DO POBIERALNI] Gadu-Gadu: Skype: PROSZ CZYTA REGULAMIN! Jokris
  Temat zosta zablokowany.
spex (Uytkownik)
spex
Nowicjusz
graphgraph
Odp:zmiana adresów url na bardziej przyjazne.. 2007/08/27 22:33 Oklaski: 0  
Pojawi³a siê nowa wersja komponentu. 2.2.0
www: w rejestracji (podam w 3.10.2007)
CMS: Joomla 1.0.13
  Temat zosta zablokowany.
Id na sam gr Odpowiedz
© Copyright 2007 Best of Joomla, Powered by FireBoardPobierz nagwki ostatnich postw.

Strony zaprzyjanione z serwisem JOKRIS.INFO - Rozszerzenia, dodatki do Joomla! i Mambo oraz partnerskie

JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO

JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Linki do stron www opartych na Joomla! i nie tylko!. Odsyacze pobierane s z komponentu Linki.
JOKRIS INFO
JOKRIS INFO
Do Gry      © 2006 JOKRIS.INFO - Strefa Polskich Skadnikw Joomla! i Mambo - Wszelkie Prawa Zastrzeone      Do Gry
JOKRIS INFO

Joomla! jest wolnym oprogramowaniem udostpnianym na warunkach licencji GNU/GPL || Technorati Profile